Een demo aanvragen

Europese Maand van de Cyberbeveiliging 2024

#ThinkB4UClick

Nieuws

15 oktober 2024

Oktober is de Europese Maand van de Cyberveiligheid, een jaarlijkse initiatief dat tot doel heeft het bewustzijn over digitale beveiligingskwesties te vergroten en goede online praktijken aan te moedigen. Gedurende deze maand worden er in heel Europa tal van evenementen georganiseerd, waaronder conferenties, workshops, trainingen en webinars. Deze activiteiten zijn bedoeld om het publiek te informeren over de bedreigingen die op het internet bestaan en over het belang van bescherming daartegen.

Voor de editie van 2024 is het centrale thema de slogan #ThinkB4UClick, die de noodzaak benadrukt om waakzaam te blijven voor social engineering-aanvallen. Deze aanvallen, die steeds vaker voorkomen, maken gebruik van misleiding, phishing en valse aanbiedingen om gebruikers aan te zetten tot het delen van gevoelige informatie of het uitvoeren van schadelijke acties. De campagne heeft als doel zowel individuen als bedrijven bewust te maken van de kwesties rond cyberbeveiliging, door praktische tips en beschermingsstrategieën aan te bieden.

De Europese Unie zet zich op verschillende fronten in om een betere cyberweerbaarheid te bevorderen. Haar cyberveiligheidstrategie is gericht op het versterken van de capaciteit van burgers en organisaties om de digitale bedreigingen het hoofd te bieden. Daarnaast stelt de EU-regelgeving over cybersolidariteit concrete maatregelen voor om de reactietijd van de Unie op cyberaanvallen te verbeteren.

De groeiende behoefte aan gekwalificeerde professionals in de cyberbeveiliging is een belangrijke uitdaging. In 2022 registreerde de EU een alarmerend tekort van 260.000 tot 500.000 cyberbeveiligingsexperts. In het licht van deze schaarste is het essentieel om het bewustzijn en de educatie op dit gebied te vergroten. Om aan deze vraag te voldoen, is de Cybersecurity Skills Academy opgericht, die een online platform biedt met diverse cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn, in heel Europa.

Deze Europese maand van de cyberbeveiliging is de ideale gelegenheid voor ieder van ons om zich te informeren en bewust te worden van de goede praktijken op het gebied van digitale beveiliging. Laten we samen onze waakzaamheid en veerkracht tegen online bedreigingen versterken.

Onze experts staan klaar om u passende adviezen te geven en u te helpen uw online bescherming te versterken.

Soortgelijke artikelen