Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Cyberbeveiliging & Olympische Spelen

Een cruciale zaak

Nieuws

22 juli 2024

Grote evenementen zoals de Olympische Spelen leiden tot een significante toename van cyberaanvallen, met een stijging van 8 tot 10 keer meer kwaadaardige pogingen. Dit komt door de sterke media-aandacht en de intensieve online activiteiten tijdens deze periodes. Vooral KMO’s, die vaak minder goed beschermd zijn, worden vaak het doelwit van cybercriminelen.

Waarom deze toename?

  1. Media-aandacht: De wereldwijde zichtbaarheid van de Spelen trekt cybercriminelen aan die willen profiteren van de blootstelling.
  2. Toename van verkeer: Meer online activiteiten betekenen meer kansen voor aanvallen.
  3. Exploiteren van zwakke punten: Systemen die vaak in allerijl worden bijgewerkt, kunnen kwetsbaarheden vertonen.

Veelvoorkomende aanvalstypen tijdens grote evenementen

  1. Phishing: Phishing-aanvallen nemen toe, waarbij de populariteit van evenementen wordt benut om gebruikers te misleiden met valse e-mails of websites.
  2. Ransomware: Ransomware-aanvallen kunnen kritieke infrastructuren lamleggen en losgeld eisen om toegang tot gegevens te herstellen.
  3. DDoS: Distributed Denial of Service-aanvallen (DDoS) kunnen online diensten ontoegankelijk maken door servers te overbelasten.

Hoe beschermt u zich?

  1. Versterk uw wachtwoorden: Gebruik complexe wachtwoorden en wijzig ze regelmatig.
  2. Bewustwording van uw team: Train uw medewerkers in goede cyberveiligheidspraktijken, vooral in het herkennen van phishing-pogingen.
  3. Maak back-ups van uw gegevens: Maak regelmatig back-ups van kritieke informatie en test de herstelprocedures.
  4. Werk uw systemen bij: Zorg ervoor dat al uw software en besturingssystemen up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingspatches.
  5. Implementeer robuuste beveiligingsoplossingen: Gebruik firewalls, antivirussoftware en indringingsdetectiesystemen om uw netwerk te beschermen.

Cyberveiligheid is van cruciaal belang voor alle bedrijven, vooral tijdens grote evenementen. Bescherm uzelf effectief om onderbrekingen van activiteiten en financiële verliezen te voorkomen.

Soortgelijke artikelen